8
jahňacích kotliet, 2 zrelé paradajky, 2 strúčiky cesnaku, 3 PL
olivového oleja, 1 PL nasekanej mäty, čierne korenie, soľ, mäso
na ozdobenie
Všetky
mastné časti musíme z kotliet odrezať. Paradajky umyjeme,
rozpolíme a uložíme spolu s mäsom na plochú misu. Cesnak
očistíme, jemne posekáme a zmiešame s olivovým olejom, nasekanou
mätou a korením. Zmesou potrieme mäso na oboch stranách aj rezné
plochy paradajok. Mäso spolu s paradajkami necháme marinovať 15
minút pri izbovej teplote. Grilovaciu panvicu poriadne rozpálime a
vložíme do nej kotlety a paradajky. Prudko opekáme 4 minúty. Mäso
potom obrátime a grilujeme ďalšie 4 minúty. Až potom paradajky a
mäso osolíme. Mäso a paradajky dáme na misu, ozdobíme vetvičkami
mäty a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára