streda 14. septembra 2016

Šťavnaté mäsko – marinované jahňacie kotlety

8 jahňacích kotliet, 2 zrelé paradajky, 2 strúčiky cesnaku, 3 PL olivového oleja, 1 PL nasekanej mäty, čierne korenie, soľ, mäso na ozdobenie
Všetky mastné časti musíme z kotliet odrezať. Paradajky umyjeme, rozpolíme a uložíme spolu s mäsom na plochú misu. Cesnak očistíme, jemne posekáme a zmiešame s olivovým olejom, nasekanou mätou a korením. Zmesou potrieme mäso na oboch stranách aj rezné plochy paradajok. Mäso spolu s paradajkami necháme marinovať 15 minút pri izbovej teplote. Grilovaciu panvicu poriadne rozpálime a vložíme do nej kotlety a paradajky. Prudko opekáme 4 minúty. Mäso potom obrátime a grilujeme ďalšie 4 minúty. Až potom paradajky a mäso osolíme. Mäso a paradajky dáme na misu, ozdobíme vetvičkami mäty a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára