2
bravčové rezne zo stehna, soľ, sladká paprika, 100 g ementálu
vcelku, 1 PL hladkej múky, 2 PL masla, cibuľu, 2 poháriky jogurtu,
trochu koreneného vývaru, sekaná petržlenová vňať
Umyté
a upravené mäso natrieme soľou a paprikou. Syr pokrájame na 4 cm
dlhé prúžky. Špicatým nožom urobíme do mäsa dierky a vsunieme
do nich syr tak, aby na povrchu ostala z každého prúžku štvrtina.
Rezne obalíme v múke, cibuľu pokrájame na kocky. V hrnci na
roztopenom masle mäso po oboch stranách opečieme, kúsky syra sa
pritom roztápajú. Pridáme pokrájanú cibuľu a krátko opečieme.
Jogurt rozriedime vývarom, primiešame k mäsu a spolu dusíme
prikryté pri nízkej teplote 40 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára