streda 14. septembra 2016

Bravčové rezne s jogurtovou omáčkou

2 bravčové rezne zo stehna, soľ, sladká paprika, 100 g ementálu vcelku, 1 PL hladkej múky, 2 PL masla, cibuľu, 2 poháriky jogurtu, trochu koreneného vývaru, sekaná petržlenová vňať
Umyté a upravené mäso natrieme soľou a paprikou. Syr pokrájame na 4 cm dlhé prúžky. Špicatým nožom urobíme do mäsa dierky a vsunieme do nich syr tak, aby na povrchu ostala z každého prúžku štvrtina. Rezne obalíme v múke, cibuľu pokrájame na kocky. V hrnci na roztopenom masle mäso po oboch stranách opečieme, kúsky syra sa pritom roztápajú. Pridáme pokrájanú cibuľu a krátko opečieme. Jogurt rozriedime vývarom, primiešame k mäsu a spolu dusíme prikryté pri nízkej teplote 40 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára