500
g zemiakov, 4 lyžice citrónovej šťavy, čili, červenú cibuľu,
červenú papriku, žltú papriku, zelenú papriku, 100 g smotanového
bieleho jogurtu, zväzok petržlenovej vnate, soľ, mleté
čierne korenie
Zemiaky
olúpeme a nakrájame na kocky. Uvaríme ich v slanej vode. Olúpeme
cibuľu a nakrájame ju na jemno. Žltú, červenú a zelenú papriku
umyjeme, rozkrojíme na polovice a odstránime zrniečka. Nakrájame
ju na menšie kúsky. Všetko zmiešame dohromady.Primiešame
citrónovú šťavu, jogurt, soľ, korenie a čili. Umyjeme a
nasekáme asi 2/3 zväzku petržlenovej vňate. Pridáme ju k
pripravenej zmesi. Ozdobíme zvyšnou petržlenovou vňaťou alebo
plátkom citróna.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára