300
g zeleného a modrého hrozna, chemicky neošetrený pomaranč, 4
žĺtky, 50 g cukru, 80 ml sladkého dezertného vína, 2 stonky
medovky
Medovku
umyjeme a osušíme. Lístky otrháme a odložíme na ozdobenie.
Hrozno umyjeme a necháme dobre odkvapkať. Bobule pozdĺžne
rozpolíme a odstránime zrnká. Rozložíme ich na tanieriky. Citrón
umyjeme, osušíme, kôru jemne postrúhame. Potom z citróna
vytlačíme šťavu. Žĺtky, cukor, citrónovú kôru a šťavu dáme
do kotlíka. Opatrne prilejeme víno. Metličkou krátko všetko
pomiešame. Kotlík postavíme do širokého hrnca s horúcou vodou.
Pri nízkej teplote žĺtkovú masu šľaháme metličkou 5 minút.
Pena má byť ako hustý krém, ľahká a svetlá. Nakoniec penou
zalejeme hrozno a misky dozdobíme lístkami medovky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára