streda 14. septembra 2016

Zabaione vínová pena

300 g zeleného a modrého hrozna, chemicky neošetrený pomaranč, 4 žĺtky, 50 g cukru, 80 ml sladkého dezertného vína, 2 stonky medovky
Medovku umyjeme a osušíme. Lístky otrháme a odložíme na ozdobenie. Hrozno umyjeme a necháme dobre odkvapkať. Bobule pozdĺžne rozpolíme a odstránime zrnká. Rozložíme ich na tanieriky. Citrón umyjeme, osušíme, kôru jemne postrúhame. Potom z citróna vytlačíme šťavu. Žĺtky, cukor, citrónovú kôru a šťavu dáme do kotlíka. Opatrne prilejeme víno. Metličkou krátko všetko pomiešame. Kotlík postavíme do širokého hrnca s horúcou vodou. Pri nízkej teplote žĺtkovú masu šľaháme metličkou 5 minút. Pena má byť ako hustý krém, ľahká a svetlá. Nakoniec penou zalejeme hrozno a misky dozdobíme lístkami medovky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára