streda 14. septembra 2016

Kotlíkový guláš

600 g hovädzieho mäsa, lyžica masti, cibuľa, lyžička sladkej papriky, trocha štipľavej papriky, cesnak, ½ lyžičky majoránky, soľ, 6 zemiakov, 2 lyžice strúhanky
V hrnci rozpálime tuk, na ktorom opražíme nakrájanú cibuľu. Zaprášime sladkou paprikou, pridáme mäso nakrájané na kúsky a ľahko opečieme a podlejeme hrnčekom horúcej vody a pod pokrievkou za občasného podlievania dusíme 45 minút, až je mäso takmer mäkké. Pridáme majorán a cesnak rozotretý soľou, zahustíme strúhankou a zalejeme horúcou vodou do tretiny hrnca. Pridáme očistené, na kocky nakrájané zemiaky, prikryjeme a varíme ich do zmäknutia. Dochutíme štipľavou paprikou, necháme prejsť varom a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára