600
g hovädzieho mäsa, lyžica masti, cibuľa, lyžička sladkej
papriky, trocha štipľavej papriky, cesnak, ½ lyžičky majoránky,
soľ, 6 zemiakov, 2 lyžice strúhanky
V
hrnci rozpálime tuk, na ktorom opražíme nakrájanú cibuľu.
Zaprášime sladkou paprikou, pridáme mäso nakrájané na kúsky a
ľahko opečieme a podlejeme hrnčekom horúcej vody a pod pokrievkou
za občasného podlievania dusíme 45 minút, až je mäso takmer
mäkké. Pridáme majorán a cesnak rozotretý soľou, zahustíme
strúhankou a zalejeme horúcou vodou do tretiny hrnca. Pridáme
očistené, na kocky nakrájané zemiaky, prikryjeme a varíme ich do
zmäknutia. Dochutíme štipľavou paprikou, necháme prejsť varom a
podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára