streda 14. septembra 2016

Teľacie medailóniky s bylinkovou omáčkou, rezancami a rajčiakmi

320 g teľacieho mäsa, olej, čierne korenie
Medailóniky prudko opekáme na horúcom oleji z každej strany pol minúty, potom dopekáme na miernom ohni 2 minúty a počas dopekania ich obrátime. Nakoniec ich osolíme a okoreníme.
Bylinková omáčka: hrsť zelenej petržlenovej vňate, 30 g masla, šťava z pol citróna, rozotretý strúčik cesnaku, 250 g sladkej smotany

Vňať nadrobno posekáme, polovicu rozmiešame s maslom, citrónovou šťavou, cesnakom a osolíme. Smotanu vyvaríme na polovicu pôvodného množstva, pridáme bylinkové maslo, z ohňa odstavíme a dochutíme. Posypeme zvyšnou vňaťou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára