streda 14. septembra 2016

Fašírky v maslovej omáčke

500 g mletého bravčového mäsa, pečivo, 8 PL mlieka, vajce, 1/8 l kyslej smotany, 1 PL nasekanej petrženovej vňate, ¼ l zeleninového vývaru, soľ, mleté čierne korenie, strúhanka, maslo, olej
Pečivo nadrobno nakrájame, zalejeme mliekom, necháme štvrť hodiny odpočívať. V miske premiešame mäso, vyžmýkané pečivo, vajce, kyslú smotanu, nasekanú vňať, osolíme, okoreníme, premiešame. Urobíme fašírky, obalíme v strúhanke. Na panvici zohrejeme olej a fašírky z oboch strán dozlata vypražíme. Vyberieme a odložíme na teplé miesto. Výpek rozriedime vývarom, ktorý sme pripravili podľa návodu na obale, vmiešame 1 PL masla a už nevaríme. Fašírky vložíme naspäť do panvice.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára