500
g mletého bravčového mäsa, pečivo, 8 PL mlieka, vajce, 1/8 l
kyslej smotany, 1 PL nasekanej petrženovej vňate, ¼ l zeleninového
vývaru, soľ, mleté čierne korenie, strúhanka, maslo, olej
Pečivo
nadrobno nakrájame, zalejeme mliekom, necháme štvrť hodiny
odpočívať. V miske premiešame mäso, vyžmýkané pečivo, vajce,
kyslú smotanu, nasekanú vňať, osolíme, okoreníme, premiešame.
Urobíme fašírky, obalíme v strúhanke. Na panvici zohrejeme olej
a fašírky z oboch strán dozlata vypražíme. Vyberieme a odložíme
na teplé miesto. Výpek rozriedime vývarom, ktorý sme pripravili
podľa návodu na obale, vmiešame 1 PL masla a už nevaríme.
Fašírky vložíme naspäť do panvice.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára