chemicky
neošetrený citrón., fľašu suchého bieleho vína., fľašu
minerálky., fľašu suchého šumivého vína
Umytý
citrón osušíme a ostrým nožom špirálovito olúpeme kôru.
Koniec necháme prichytený na citróne. Špáradlom citrón dookola
popicháme a vložíme do krčaha na bowle. Zalejem vínom a odložíme
na chladné miesto. Necháme odležať najmenej 1 ½ hodiny.
Minerálku a šumivé víno takisto necháme vychladiť. Polovicu
vína odlejeme do druhého krčaha, doplníme polovicou fľaše
minerálky, šumivého vína a nalejeme do bowlových alebo sektových
pohárov. Potom zamiešame v krčahu druhú dávku
bowle.
Nealkoholický variant: zmiešame l hroznovej šťavy s 1/8 l citrónovej šťavy a doplníme 1 ½ minerálky.
Nealkoholický variant: zmiešame l hroznovej šťavy s 1/8 l citrónovej šťavy a doplníme 1 ½ minerálky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára