štvrtok 15. septembra 2016

Citrónové bowle

chemicky neošetrený citrón., fľašu suchého bieleho vína., fľašu minerálky., fľašu suchého šumivého vína
Umytý citrón osušíme a ostrým nožom špirálovito olúpeme kôru. Koniec necháme prichytený na citróne. Špáradlom citrón dookola popicháme a vložíme do krčaha na bowle. Zalejem vínom a odložíme na chladné miesto. Necháme odležať najmenej 1 ½ hodiny. Minerálku a šumivé víno takisto necháme vychladiť. Polovicu vína odlejeme do druhého krčaha, doplníme polovicou fľaše minerálky, šumivého vína a nalejeme do bowlových alebo sektových pohárov. Potom zamiešame v krčahu druhú dávku bowle.
Nealkoholický variant: zmiešame l hroznovej šťavy s 1/8 l citrónovej šťavy a doplníme 1 ½ minerálky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára