štvrtok 15. septembra 2016

Bravčový guláš s uhorkou

500 g bravčového mäsa z pliecka, soľ, mleté čierne korenie, 2 KL karí korenia, ocot, 200 g cibule, 200 g šalátovej uhorky, 100 g zeleru, 1 dl oleja, polievkové tekuté korenie, 2 dl sladkej smotany, 1 PL hladkej múky
Umyté mäso pokrájame na kocky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme octom, pridáme pokrájanú cibuľu, zeler a zalejeme olejom. Premiešame a odložíme odležať do chladničky. Na druhý deň mäso prudko opražíme zo všetkých strán, mierne podlejeme vodou a udusíme takmer domäkka. Nakoniec pridáme pokrájanú uhorku, polievkové tekuté korenie, sladkú smotanu, ktorú sme vopred rozhabarkovali s hladkou múkou, a necháme prejsť varom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára