štvrtok 1. septembra 2016

Bavorské šišky

250 g slivkový lekvár, 150 g tvrdý tvaroh, 150 g smotany, 50 g práškového cukru, 20 g droždia, 70 g kryštálového cukru, 500 g polohrubej múky, vajce, 2 dl mlieka, soľ, olej
Z droždia, časti cukru, múky a vlažného mlieka urobíme kvások, ktorý necháme v teple vykysnúť. Do zostávajúcej múky pridáme vajce, kôru z citróna, zbytok cukru a vlažného mlieka, rozpustené maslo a vykysnuté kvások. Zmes dôkladne premiešame, vypracujeme cesto a necháme v teple vykysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a okrúhlou formou vykrajujeme. Vykrojené šišky necháme ešte raz vykysnúť. Do šišiek robíme držadlom varechy jamku a tou stranou ich vkladáme do horúceho oleja. Po vypražení spodnej strany ich obrátime, dopražíme z druhej strany a vyberieme. Vypražené šišky potrieme lekvárom, posypeme tvarom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára