250
g slivkový lekvár, 150 g tvrdý tvaroh, 150 g smotany, 50 g
práškového cukru, 20 g droždia, 70 g kryštálového cukru, 500 g
polohrubej múky, vajce, 2 dl mlieka, soľ, olej
Z
droždia, časti cukru, múky a vlažného mlieka urobíme kvások,
ktorý necháme v teple vykysnúť. Do zostávajúcej múky pridáme
vajce, kôru z citróna, zbytok cukru a vlažného mlieka, rozpustené
maslo a vykysnuté kvások. Zmes dôkladne premiešame, vypracujeme
cesto a necháme v teple vykysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a
okrúhlou formou vykrajujeme. Vykrojené šišky necháme ešte raz
vykysnúť. Do šišiek robíme držadlom varechy jamku a tou stranou
ich vkladáme do horúceho oleja. Po vypražení spodnej strany ich
obrátime, dopražíme z druhej strany a vyberieme. Vypražené šišky
potrieme lekvárom, posypeme tvarom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára