sobota 1. októbra 2016

Pražské klobásy

7 kg bravčového mäsa (50 % lopatky, 30 % stehna, 20 % bôčika), 7 žemlí, 5 dl piva, soľ, mleté čierne korenie, ďumbier, nové korenie, klinček, muškátový kvet, bravčové črevá, masť na pečenie
Mäso zomelieme alebo posekáme nadrobno. Žemle pokrájame, namočíme do piva a vytlačíme. Premiešame s mäsom, osolíme, pridáme mleté čierne korenie, ďumbier, potlčené nové korenie, potlčený klinček a postrúhaný muškátový kvet. Všetko dobre premiešame, podľa potreby rozriedime trochou piva, naplníme do čriev, ktoré pevne uzatvoríme, a upečieme na masti. Takto pripravené klobásky nie sú vhodné na dlhšie skladovanie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára