sobota 1. októbra 2016

Čakanková polievka

4 čakankové puky, cibuľa, 40 g masla, 2 PL hladkej múky, 1 l vývaru, soľ, biele korenie, štipka muškátového orieška, 60 g čerstvého syra, 2 plátky toastového chleba, 1 PL masla, ½ viazaničky petržlenovej vňate
Čakanku umyjeme, očistíme, zrežeme spodok puku, necháme odkvapkať a pokrájame na hrubšie rezance. Cibuľu očistíme a pokrájame nadrobno. N nádobe rozpustíme heliu a cibuľku s čakankovými rezancami na ňom krátko podusíme, potom poprášime múkou, krátko opražíme a zalejeme vývarom. Uvedieme do varu a na malom ohni necháme ešte 5 minút. Okoreníme podľa chuti. Syr rozmiešame v troške vývaru dohladka a pridáme do polievky. Viac už nevaríme! Toastový chlieb pokrájame na kocky a na rozpálenom tuku opečieme. Petržlenovú vňať posekáme najemno.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára