sobota 1. októbra 2016

Čakanakovo ovocný šalát

500 g čakanky, jablko, pomaranč, 50 g strúhaných lieskových orieškov
Na šťavu: šťava z pomaranča, 3 PL citrónovej šťavy, soľ, štipka cukru, štipka korenia, 1/8 l sladkej smotany, 2 PL majonézy

Umytú a očistenú čakanku necháme odkvapkať a pokrájame na pásiky. Jablko umyjeme, odstránime jadrinec a pokrájame na malé kúsky. Banán ošúpeme, pozdĺžne rozpolíme a pokrájame na plátky. Pomaranč ošúpeme a pokrájame na malé kúsky. Čakanku s ovocím v mise zmiešame. Strúhané lieskovce na panvici opražíme a polovicu pridáme do misy k šalátu. Pomarančovú šťavu zmiešame s citrónovou, okoreníme a dobre premiešame. Smotanu vyšľaháme a zmiešame s majonézou. Potom vmiešame do šalátu a nakoniec pred podávaním posypeme zvyšnými strúhanými a opečenými lieskovcami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára