nedeľa 2. októbra 2016

Broskyňová torta

175 g helie.,100 g a 3 lyžice cukru., 2 vajcia., 175 g múky., 30 g škrobovej múčky., prášok do pečiva tuk na vymastenie formy., 6 listov želatíny., konzerva broskýň (0,5 l)., 600 g šľahačky., 0,1 l vajcového likéru., 2 lyžice posekaných pistácií.,
Tuk so 100 g cukru vymiešame do hladka. Postupne vmiešame vajcia. Potom pridáme zmes múky, škrobovej múčky a kypriaceho prášku. Vypracujeme cesto, ktoré upečieme vo vymastenej forme (Ø 26 cm) v predhriatej rúre pri 160 – 170º C. Pečieme 25 minút a necháme vychladnúť. Želatínu dáme zmäknúť, broskyne odkvapkať, sirup si odložíme. Dve polovice necháme na zdobenie, ostatné porkájame na malé kúsky. 400 g šľahačky a 3 lyžice cukru vyšľaháme. Vmiešame vajcový likér. Želatínu rozpustíme v 0,1 l teplej broskyňovej šťave. Opatrne ju vmiešame do šľahačky a nakoniec pridáme kúsky broskýň. Šľahačkovú hmotu rozotrieme na cesto v tortovej forme a na 3 hodiny dáme chladiť. Odložené 2 polovice broskýň pokrájame na mesiačiky. Ušľaháme zvyšných 200 g šľahačky. Tortu vyberieme z formy. Obvod ozdobíme šľahačkou a plátkami broskýň. Posypeme posekanými pistáciami. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára