sobota 1. októbra 2016

Gazdovská roláda

1 kg prerasteného bravčového bôčika. soľ, mleté čierne korenie, 3 vajcia, 30 g masla, 4 žemle, 0.5 dl mlieka, postrúhaný , zelená petržlenová vňať, mleté čierne korenie, masť, mäsový vývar
Bôčik rozrežeme na širší plát, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Vajcia vymiešame s maslom, pridáme žemle namočené v mlieku, postrúhaný muškátový kvet, zelenú petržlenovú vňať posekanú nadrobno, soľ a všetko spolu dobre vymiešame. Plnkou naplníme pripravený bôčik, zvinieme ho, previažeme hrubou niťou, opražíme na masti zo všetkých strán, podlejeme vývarom a upečieme v rúre do ružova.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára