sobota 1. októbra 2016

Pikantný baklažánový hrniec

3 baklažány, šťava z citróna, soľ, cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 4 PL oleja, 500 g rajčiakov, mleté korenie, soľ, 2 ČL cukru, 3 PL vínneho octu, 4 PL vody, 2 ČL bazalky, 250 g smotanového tvarohu, 3 žĺtky
Baklažány umyjeme, ošúpeme a pokrájame na hrubé kolieska. Ihneď posolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Cibuľu a cesnak ošúpeme, najemno pokrájame a na rozpálenom oleji podusíme do sklovita. Odkvapkané baklažány a na štvrťky pokrájané rajčiaky pridáme k cibuľke a cesnaku. Osolíme, okoreníme, osladíme a zalejeme vínnym octom. Nakoniec pridáme vodu a bazalku. Jemný tvaroh vymiešame so žĺtkom a týmto krémom polejeme pikantné jedlo v hrnci.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára