nedeľa 2. októbra 2016

Mrvenicový jablkový koláč

200 g palmarinu., 350 g múky., 200 g cukru., kypriaci prášok., balíček vanilkového cukru., 6é g sekaných lieskovcov., citrón., kg kyselkavých jabĺk., 150 g šľahačkovej smotany.,
V nádobe rozpustíme tuk a schladníme ho. Múku, kypriaci prášok, 150 g cukru a vanilkový cukor spolu premiešame, pridáme k tuku a ručným šľahačom spracujeme na mrveničku. Kruhovú formu (Ø 26 cm) vymastíme, 2/3 mrveničky rozložíme a pritlačíme na dno. Do zvyšnej mrveničky vmiešame lieskovce. Z umytého citróna postrúhame kôru, potom vytlačíme šťavu. Obielené jablká pokrájame na štvrťky a odstránime jadrovníky. Štvrťky jabĺk pokrájame na tenké plátky, hneď pokvapkáme citrónovou šťavou, primiešame 45 g cukru a citrónovú kôru. Plátky jabĺk rozložíme na cesto vo forme a posypeme krokantovou mrveničkou. V predhriatej rúre pečieme pri 180 – 200º C, 40 – 50 minút. Dáme vychladnúť. Pred servírovaním ozdobíme šľahačkou. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára