sobota 1. októbra 2016

Pikantný plnený baklažán

4 baklažány, 0,3 l mlieka, 0,75 kg cibule, 6 strúčikov cesnaku, petržlenová vňať, lyžica mletej papriky, rajčiak, 4 feferónky, 0,15 l vývaru
Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké plátky. Rajčiak nakrájame na 1 cm hrubé kolieska a každé rozkrojíme na polovicu. Umyté feferónky rozkrojíme po dĺžke a vyberieme semienka. Baklažán umyjeme, odrežeme stopku a očistíme tak, že každý druhý pásik šupky necháme. Potom ho rozrežeme napoly po dĺžke, ale oba konce necháme spojené. Do dužiny viackrát pichneme nožom a baklažán zo všetkých strán opečieme na rozpálenom oleji. Vyberieme ho a vložíme do ohňovzdornej misy. Cibuľu opražíme na oleji, pridáme roztlačený cesnak, nakrájanú petržlenovú vňať, červenú papriku a soľ. Túto plnku natlačíme do otvoru v baklažáne, navrch poukladáme kolieska rajčiakov a feferónku, podlejeme vývarom a pečieme v rúre 40 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára