piatok 17. februára 2017

Pražský labužnícky rezeň

4 bravcove rezne, 4 platky sunky, 100 g masla, 2 varene vajcia, 4 g mleteho cierneho korenia, 1/2 dl bieleho vina, 400 g sampinonov, citron, 50 g muky, 150 g kyslej smotany, sol
Odlezane rezne opatrne narezeme a nepatrne naklepeme tupou hranou noza. Do vytvoreneho otvoru vlozime platok sunky a polovicu rozrezaneho vajca. Otvor uzavrieme sklepanim okrajov. Okorenime a sprudka opecieme z oboch stran na masle. Prilejeme vino, pridame sol a ocistene, umyte a pokrajane sampinony a dodusime domakka. Rezne vyberieme a zvysok zaprasime mukou, nechame dobre zovriet, odstavime a pridame kyslu smotanu s citronovou stavou. Tesne pred podanim na stol vlozime opatrne rezne a spolu zohrejeme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára