nedeľa 12. februára 2017

Viedenský guláš

800 g falošnej sviečkovej, 4 veľké cibule, 5 strúčikov cesnaku, 1 lyžicu octu, 1 lyžicu mletej červenej papriky 1,5 dl oleja, 1 lyžičku majoránu, 1 lyžičky rasce, 1 lyžičky mletého čierneho korenia
Cibuľu nahrubo pokrájame a osmažíme na oleji. Odstavíme z ohňa a po chvíli pridáme mletú červenú papriku, premiešame, pridáme ocot, opäť premiešame a primiešame asi 7 dl vody a privedieme do varu. Pridáme majorán, korenie, rascu a postrúhaný cesnak. Po asi 30 minútach rozmixujeme (najlepšie ponorným varičom). Mäso pokrájame na veľké kocky (z 800 g mäsa 8 kociek) a pridáme do tekutiny. Varíme za občasného pomiešania do zmäknutia mäsa. V prípade potreby podlievame vodou. Podľa chuti osolíme. Podávame so zemiakmi a kyslou uhorkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára