štvrtok 23. februára 2017

Musaka

500 g mleteho masa, 3-4 cibule, 2 mrkvy, 750 g zemiakov, 2 vajcia, olej, sol, mlete cierne korenie, vegeta
Cibulu ocistime, nadrobno pokrajame a oprazime na oleji. Pridame mlete maso, posolime ho, premiesame, zakryjeme a dusime asi 10 minut. Ocistenu mrkvu postruhame, vmiesame do masa a ochutime ho. Zemiaky osupeme, pokrajame na kolieska. Vyssiu zapekaciu nadobu vymastime, na dno poukladame vrstvu zemiakov, osolime ich a rozlozime na ne masovu zmes. Na ne poukladame zvysne zemiaky, podlejeme troskou vody a dame piect. V mlieku dobre rozmiesame vajcia, pridame stipku soli a vegetu a pred dopecenim musaku polejeme. Dame este do rury zapiect. Namiesto mlieka mozeme pouzit kyslu smotanu. Podavame so zeleninovym salatom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára