piatok 17. februára 2017

Zakáľačková špecialita

1 kg bravcoveho pliecka, 3 cibule, 6 strucikov cesnaku, 1 kg kyslej kapusty, sol, mlete cierne korenie, rasca, mleta cervena paprika, vegeta
Maso pokrajame na vacsie kocky a vlozime do hlbokeho pekaca. Na mesiaciky pokrajame cibulu i cesnak a maso okorenime a osolime a podlejeme 4 dl vody. Pekac zakryjeme alobalom a dame do rury piect. Po 30 minutach maso odkryjeme, obratime, podla potreby podlejeme. Odkryte nechame do zlatista zapiect. Ked je maso uz skoro hotove, vyberieme ho z rury a dame nan dobry vyzmykanu kapustu. Zakryjeme nou maso do vysky 3 cm a dame znova zapiect, kym kapusta nezmakne. Ruru mozeme prepnut, aby piekla len zhora.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára