pondelok 6. februára 2017

Veselé langoše

Cesto: 200 g hladkej muky, 200 g polohrubej muky, valenie vanilinoveho cukru, drozdie, 50 g krystaloveho cukru, stipka soli, vajce, 1 PL rumu, 30 g rozpusteneho masla, 220 ml vlazneho mlieka, trochu oleja na potretie, balenie skoricoveho cukru
Ozdobenie: praskovy cukor, 3 PL marmelady
Do misy dame obe muky, vanilinovy cukor, drozdie, cukor, sol, vajce, rum, maslo a mlieko a vareskou vypracujeme cesto tak, aby sa nelepilo na steny nadoby. Posypeme hladkou mukou, zakryjeme a nechame na teplom mieste 60 minut vykysnut. Cesto este kratko spracujeme. Vytvorime valcek s priemerom 5 cm, ktory nakrajame 24 rovnakych dielikov. Z kazdeho dieliku umiesime bochnik a opat nechame na doske chvilku nakysnut. Z bochnikov vytvarujeme placky, ktore poukladame na vymazany plech dalej od seba. Potrieme ich olejom, posypeme skoricovym cukrom a dame do predhriatej rury piect. Vlazne langose ozdobime cez sablonu praskovym cukrom oci a lyzickou urobime z marmelady ustocka.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára