práškový a vanilkový cukor na posypanie ,5 l mlieka ,vajcia, 40 g práškového cukru, soľ , 20 g hladkej múky ,tuk na opekanie
Plnka: vajcia ,vanilkový cukor ,citrónová kôra, 500 g tvarohu ,30 g hrozienok ,100 g cukru
Na poliatie: vajce, 2 dcl mlieka, 2 kocky cukru
Upečieme palacinky a naplníme ich tvarohovou plnkou, preložíme, poukladáme na vymastený pekáč a vložíme do dobre vyhriatej rúry. Asi po 15 minútach ich polejeme mliekom zmiešaným s cukrom a vajcom a zapekáme ešte asi 3O minút. Plnka: Cukor so žĺtkami vymiešame do peny, pridáme vanilkový cukor, postrúhanú citr. kôru, pretretý tvaroh a dobre vymiešame. Nakoniec zľahka primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh a umyté osušené hrozienka.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára