4 kg bravcovych lalokov a bocikov, bravcove pluca, 25 zemli, 750 g bravcovej pecene, sol, cesnak, mlete korenie, mlete nove korenie, majoran, mlety zazvor
Maso z bravcovych lalokov a bocikov volne varime, nie vsak celkom domakka. Pluca varime tak, aby boli dost makke. Zemle nakrajame na drobne kocky, zvysok polejeme a pridame bravcovu pecen. Potom zmes spolu dobre premiesame a ochutime solou, cesnakom, mletym korenim, majoranom, mletym zazvorom, mletym novym korenim. Potom pridame trochu vyvaru z masa a ochutime. Dbame na to, aby vynikla chut soli a korenin, pretoze sa ciastocne vyvari. Pripravenou zmesou naplnime vopred nakrajane tenke bravcove creva, ktore na jednom konci uzavrieme drievkom. Nasledne aj druhy koniec uzavrieme drievkom a vlozime do vriacej vody. Potom opatrne zamiesame a davame pozor, aby voda uz viac nevrela. Vo vode ich nechame 20 minut. Ak su uz dostatocne uvarene, musia creva na jaterniciach hned po vybrati oschnut. Uvarene jaternice oplachneme v studenej vode, potom ich rozlozime tak, aby dobre vychladli.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára