Umyte maso dame varit do osolenej vody. Po hodine varenia pridame ocistenu a na rezance pokrajanu cviklu, na kocky pokrajane zemiaky a na kolieska pokrajanu cibulu. Varime mierne este asi 15 minut. Potom na masle oprazime ocistenu, na male kocky pokrajanu korenovu zeleninu, kapustu pokrajanu na rezance a por na kolieska. Takto pripravenu zeleninu pridame do hrnca k masu a este varime. Zvlast v malom mnozstve vody uvarime ocistenu cviklu, pokrajanu na kolieska. Pridame k nej bobkovy list a cesnak. Uvarene maso vyberieme, pokrajame a vlozime spat do vyvaru. Precedeny vyvar z cvikly prilejeme k vyvaru, ktory dochutime mletym ciernym korenim, octom a rajciakovym pretlakom. Do hotoveho borscu pridame posekanu petrzlenovu vnat, kopor a pazitku. Kyslu smotanu pridavame do polievky az na tanieri.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára