voda, 1/4 kg telacieho masa, 100 g korenovej zeleniny, 20 g masla, 40 g hladkej muky, 40 g cibule, 1/4 l mlieka, sol
Zemlove knedlicky: 40 g zemle, lyzica mlieka, 10 g struhanky, 1/2 vajca, petrzlenova vnat, sol
Umyte maso pokrajame na kocky, zalejeme studenou vodou, posolime a pomaly varime. Po 20 minutach pridame korenovu zeleninu pokrajanu na kocky a hrasok. Z masla muky pripravime bledu zaprasku, do ktorej pridame postruhanu cibulu, poprazima, zalejeme 3 naberackami vyvaru z masa a mliekom a vlejeme do vriacej polievky. Nakoniec zavarime knedlicky a pridame petrzlenovu vnat pokrajanu nadrobno.
Vlozka: Zemlu pokrajanu na kocky zalejeme mliekom, pridame vajce, nadrobno pokrajanu petrzlenovu vnat, sol a struhanku, vsetko zmiesame a robime drobne knedlicky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára