Do preosiatej múky dáme rozdrobené droždie vymiešané vo vlažnom mlieku, pridáme žĺtok a uvarené pretlačené zemiaky, posekané oškvarky, soľ, mleté čierne korenie a vypracujeme cesto ako na buchty. Na teplom mieste necháme cesto nakysnúť, potom ho na pomúčenej doske vyvaľkáme asi na hrúbku 1 cm a okrúhlou formičkou vypichujeme kolieska, ktoré pečieme na rozpálenom oleji po oboch stranách do zlatista. Podávame s čajom
streda 1. marca 2017
Oškvarkové placky
350 g polohrubej múky, 20 g droždia, 1 dl mlieka, 1 žĺtok, 150 g zemiakov, 250 g oškvarkov, soľ, mleté čierne korenie, 150 g oleja
Do preosiatej múky dáme rozdrobené droždie vymiešané vo vlažnom mlieku, pridáme žĺtok a uvarené pretlačené zemiaky, posekané oškvarky, soľ, mleté čierne korenie a vypracujeme cesto ako na buchty. Na teplom mieste necháme cesto nakysnúť, potom ho na pomúčenej doske vyvaľkáme asi na hrúbku 1 cm a okrúhlou formičkou vypichujeme kolieska, ktoré pečieme na rozpálenom oleji po oboch stranách do zlatista. Podávame s čajom
Do preosiatej múky dáme rozdrobené droždie vymiešané vo vlažnom mlieku, pridáme žĺtok a uvarené pretlačené zemiaky, posekané oškvarky, soľ, mleté čierne korenie a vypracujeme cesto ako na buchty. Na teplom mieste necháme cesto nakysnúť, potom ho na pomúčenej doske vyvaľkáme asi na hrúbku 1 cm a okrúhlou formičkou vypichujeme kolieska, ktoré pečieme na rozpálenom oleji po oboch stranách do zlatista. Podávame s čajom
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára