štvrtok 10. januára 2019

Zakáľačková (žobrácka) kaša

20 % chudého bravčového mäsa., 30% mastného bravčového mäsa., 25 % varených krúp., 15% bravčovej krvi (v domácich pomeroch môžeme nahradiť husacou krvou v konzerve), 5 % škvariek., 5 % vývaru.
KORENINY: (na kg kaše) 1,5 g mletého čierneho korenia., 0,5 g nového mletého korenia., 0,4 majoránu., 15 g tlčenej rasce., 15 g cibule., 15 g soli.
Uvarené chudé mäso pomelieme so škvarkami. Uvarené mastné mäso nadrobno pokrájame. Pridáme uvarené krúpy, krv, vývar a všetky koreniny. Všetko spolu dobre premiešame s upraženou cibuľou. Žobrácku kašu vložíme do ohňovzdornej misy a upečieme vo vyhriatej rúre. Počas pečenia občas premiešame. 

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára