štvrtok 10. januára 2019

Pražská šunka po domácky

1 ½ kg bravčového pliecka., 30 g rýchlorozpustnej soli
Mäso umyjeme, osušíme čistou utierkou a pokrájame na plátky cm hrubé. Potom ich posypeme soľou a miesime spolu asi ½ hodiny. Takto pripravené mäso dáme do misky a necháme v chladničke 24 hodín odležať. Potom mäso za pomoci rúčky varešky natláčame do litrovej fľaše z umelej hmoty (od octu). Fľašu uzavrieme záverom a necháme mierne variť vo vode 1 ½ hodiny. Potom fľašu s mäsom z hrnca vyberieme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí nožom odrežeme dno fľaše a uvarenú šunku vyklopíme. Úhľadne nakrájame a podávame s cviklovým šalátom, chrenom a chlebom.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára