štvrtok 10. januára 2019

Sikulské bravčové nožičky

100 – 150 g nadrobno pokrájanej cibule na bledo upražíme v 50 – 100 g masti, posypeme 10 g viacerých druhov červenej papriky, potom zamiešame. Podlejeme trochou vody, pridáme 1 – 2 strúčiky cesnaku, niekoľko zŕn mletej rasce, trochu soli a kg predvarených bravčových nožičiek spolu so šťavou pod pokrývkou na mäkko udusíme. Potom nožičky vyberieme do inej nádoby, perkeltovú šťavu precedíme a okoreníme 100 g konzervovaného leča, alebo v lete zelenou paprikou, rajčiakmi a ešte raz povaríme. Do zahustenej šťavy takto pripraveného perkeltu pridáme ½ kg vytlačenej kyslej kapusty a dobre pomiešame so šťavou perkeltu. Podlejeme trochou teplej vody a na miernom ohni do mäkka udusíme. Keď kapusta zmäkla, pripravíme si zátrepku z 2 dl smotany a 20 g múky a prilejeme na kapustu. V teple udržiavané nožičky položíme na spodok misy, horúcu kapustu priložíme na ne, ešte polejeme trochou smotany a posypeme nadrobno pokrájaným kôprom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára