štvrtok 10. januára 2019

Vínne klobásky

500 g ľubovoľného bravčového mäsa., 500 g tučného mäsa z bôčiku., 700 g žemlí., 500 g prírodného bieleho vína., 7 dl mlieka., 10 g mletého čierneho korenia., 160 g soli., 4 g muškátového orecha., 4 g citrónovej kôry
Jemné ľubovoľné mäso zo stehna, pliecka a tučné z bôčika starostlivo zbavíme všetkých prebytočných blán a šliach. Mäso zomelieme 2 x na strojčeku na mäso. Tvrdé žemle vložíme do väčšej nádoby už namočené v mlieku a rozotrieme tak, aby sme necítili tvrdú kôrku. Pridáme jemné mleté mäso a dôkladne premiešame až sa všetko poriadne spojí dokopy na ucelenú masu. Potom pridáme soľ, korenie, víno, opäť všetko poriadne premiešame. Potom primiešame tučné mäso tak, aby bolo v zmesi v malých náznakoch viditeľné. Takto starostlivo spracovanú zmes plníme do vyčistených čriev. Tie následne zvinieme do ulity s koncami zahnutými dovnútra. Spevníme prepichnutou špajdľou. Tieto klobásky sa najčastejšie podávajú mierne obaľované v hladkej múke. A upečené na rozpálenom tuku či oleji z obidvoch strán dočervena.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára