štvrtok 10. januára 2019

Bravčové koleno pečené

bravčové koleno., soľ., 2 strúčiky cesnaku., 2 cibule., rasca., lyžica masti., 2 klinčeky
Dobre očistené a umyté koleno dáme do osolenej vody spolu s cesnakom a jednou očistenou cibuľou a uvaríme do polomäkka. Potom ho vyberieme z vody, kožu kolena narežeme do mriežky, aby sa mäso dobre dobre prepieklo, posypeme rascou, trochu osolíme a uložíme do vymasteného pekáča. Druhú cibuľu nakrájame na kolieska a pridáme ku kolenu. Koleno pokvapkáme rozohriatou masťou, podlejeme horúcou vodou a vložíme do vyhriatej rúry. Najskôr ho pečieme prikryté, neskôr koleno odkryjeme, aby koža bola chrumkavá. Počas pečenia podľa potreby podlievame a koleno potierame vypečenou šťavou, do ktorej rozmiešame potlčené klinčeky. Podávame s horčicou a chlebom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára