štvrtok 10. januára 2019

Jaterničky v kapustnom liste

¼ bravčovej hlavy., ½ kg bravčovej pečene., bravčové pľúca a srdce., soľ., podľa chuti mleté čierne korenie a nové korenie., majorán., väčšia cibuľa.,
Pečienku rozdelíme na dva diely. Polovicu dáme variť s bravčovou hlavou, pľúcami a srdcom. Varené mäso pomelieme spolu so surovou pečienkou a cibuľou. Pridáme soľ, korenie, dobre premiešame a plníme sparené kapustové listy. Zavinieme ich a poukladáme na vymastený pekáč. Navrch dáme niekoľko tenkých plátkov slaniny a v rúre upečieme do ružova. Podľa potreby podlejeme horúcou vodou. Do plnky môžeme dať aj ryžu, a to tak, že ¼ kg prebratej ryže zalejeme vodou, osolíme, pridáme kúsok masti, uvaríme a mäkkú vychladenú ryžu zamiešame do pomletého mäsa. 

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára