štvrtok 10. januára 2019

Ovarová polievka

400 g predného bravčového mäsa alebo mäsa z bravčovej hlavy., 1,25 l vody., soľ., 3 zrnká čierneho korenia., 100 g koreňovej zeleniny., KL masti., cibuľa., 40 g ryže, zelená petržlenová vňať
Mäso pokrájame na kocky, očistenú hlavu rozsekáme a dobre umyjeme. Vložíme do osolenej vody, okoreníme celým čiernym korením a varíme 30 minút. Potom pridáme očistenú pokrájanú koreňovú zeleninu a osobitne na masti opraženú cibuľu posekanú nadrobno. Nakoniec do polievky zavaríme prebratú a umytú ryžu a uvaríme do mäkka. Podávame so zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno. Ak na prípravu polievky používame mastnejšie mäso, počas varenia zberáme z polievky prebytočný tuk.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára