štvrtok 10. januára 2019

Bravčová krv s krúpami (jaternicová plnka)

½ l bravčovej krvi., 20 dkg krúp., väčšia cibuľa., 10 dkg tučného bravčového mäsa – bôčika., soľ., čierne korenie., cesnak, majorán, a ako orech veľký kúsok masti do krúp
Veľké krúpy preberieme, umyjeme a dáme do osolenej vody variť s kúskom masti. Tučné bravčové mäso zomelieme. Vyškvaríme ho a pridáme na opraženie pokrájanú cibuľku. Potom prilejeme krv, zamiešame a pridáme aj varené krúpy. Osolíme, okoreníme a za stáleho miešania dusíme, až je všetka krv tmavá. Premiešanú zmes môžeme dať upiecť aj na vymastenom pekáčiku do rúry. Prílohy: zemiaky, kyslá kapusta, chlieb, kapustový šalát.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára