štvrtok 10. januára 2019

Domáca tlačenka podľa mäsiara

2 bravčové kolená., kg pliecka s kožou., 2 l vody., soľ., 10 strúčikov cesnaku., PL majoránu., 10 zrniek čierneho korenia., mleté čierne korenie., vrecko na tlačenku
Umyté, očistené kolená aj pliecko dáme do väčšieho hrnca, zalejeme studenou vodou, pridáme soľ., 5 strúčikov cesnaku a korenie. Varíme na miernom ohni asi dve a pol hodiny. Uvarené mäso vyberieme, vykostíme. Chudé pokrájame na malé kúsky, ostatné (aj s kožou) pomelieme. Pridáme roztlačený zvyšný cesnak, soľ, mleté korenie i majorán. Do zmesi nalejeme asi ¾ l vývaru a dobre ju premiešame. Vrecko na tlačenku (alebo pevnejšie mikroténové vrecko) naplníme, dobre uzavrieme a uložíme do hlbšej nádoby. Tlačenku zaťažíme a odložíme do chladu na 24 hodín.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára