streda 13. marca 2013

Kuľaša

1 kg zemiakov, 2 zarovnane lyzice ryze alebo jacmennych krupov, 1 velku cibulu, tuk, hrubu muku na zahustenie
Zemiaky olupeme a nakrajame na kocky. Varime ich v osolenej vode, az kym nie su celkom makke. Vody ma byt len tolko, aby prikryla zemiaky. Uvarene zemiaky rozlacime na kasu. Do masy pridame preplachnutu ryzu alebo krupy a varime, kym nezmaknu. Prisypame hrubu muku tak, aby vznikla husta kasa. Odstavime zo sporaka. Cibulu nakrajame na kolieska a oprazime na tuku. Kulasu upravime na tanier, oblozime kolieskami smazenej cibule a v strede urobime jamku. Do nej vlejeme trochu z tuku, ktory zostal zo smazenia cibule. K tomuto jedlu podavame sladke alebo kysle mlieko.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára