piatok 22. marca 2013

Kel na turecký spôsob


800 g kelu, 100 g cibule, 250 g baranieho masa, 1/2 dl mlieka, 1 zemla, 80 g slaniny, sol, 100 g mrkvy, 100 g cibule, zelena petrzlenova vnat, mlete cierne korenie
Umyty kel asi 10 minut povarime vo vriacej vode a nechame odkvapkat. Listy oddelime a naplnime plnkou.
Plnka: Na panvici na polovicu pokrajanej slaniny do zlatista oprazime pokrajanu cibulu, pridame zomlete baranie maso, v mlieku namocenu a vytlacenu zemlu, osolime a spolu premiesame. Touto plnkou plnime kelove listy. Vypekom z druhej polovice pokrajanej slaniny, polejeme kelove listy, pridame pokrajanu mrkvu, rozstvrtene cibule, jemne pokrajanu petrzlenovu vnat, sol a cierne korenie. Pod pokrievkou dusime asi 2 hodiny.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára