štvrtok 10. januára 2019

Zakáľačková pochúťka s kyslou kapustou

400 g bravčového mäsa., soľ., mleté čierne korenie., 40 g masti., 2 cibule., 400 g kyslej kapusty., 100 g ryže., 200 g čerstvej klobásy., 3 zemiaky
Mäso pokrájame na menšie rezne., naklepeme a okoreníme mletým čiernym korením. Opražíme na rozohriatej masti z oboch strán., pridáme nadrobno posekanú cibuľu a chvíľu spolu opražíme. Potom mäso vyberieme a na cibuľu dáme pokrájanú kyslú kapustu, podusíme, pridáme udusenú ryžu a zvlášť v šupke uvarené, očistené a pokrájané zemiaky. Všetko spolu uložíme do pekáča, pričom prekladáme mäsom a klobásou. Vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme pred zapekaním môžeme podľa chuti zmes pokvapkať smotanou alebo bielym jogurtom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára