štvrtok 10. januára 2019

Domáce jaternice

500 g bravčového bôčika., kg pečene., 600 g ryže., 2 cibule., 30 g masti., 4 strúčiky cesnaku., mleté nové korenie., mleté čierne korenie., majorán., soľ., črevá
Umytý bravčový bôčik uvaríme v tej istej vode ako pečeň. Sparenú ryžu udusíme a na jej zaliatie použijeme vývar z bôčika a pečene. Po vychladnutí ju zmiešame so zomletým bôčikom a pečeňou, s opraženou cibuľou na masti, pridáme rozotretý cesnak a korenie. Umyté pravé alebo umelé črevá naplníme pripravenou zmesou, konce uzavrieme drievkami a dáme variť pomalým varom. Uvarené jaternice vyberieme na dosku a necháme vychladnúť. Pred podávaním ich popicháme vidlicou a upečieme. Podávame so zemiakmi, zemiakovou kašou a čalamádou. 

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára