štvrtok 10. januára 2019

Domáca jaternica

800 g mäsa., 200 g ryže., soľ., 2 menšie cibule., 4 strúčiky cesnaku., 200 g pečene., čierne korenie., majorán
Hlavu s lalokom a mäso ktoré je pri črevách uvaríme, vykostíme a zomelieme. Ryžu zalejeme osolenou vodou a od pokrievkou udusíme v rúre do polomäkka. Necháme vychladnúť. Cibuľu nadrobno posekáme, cesnak rozotrime a všetko dobre premiešame, pridáme soľ, zomletú surovú pečeň, mleté čierne korenie a majorán. Vývarom, v ktorom sa varilo mäso zalejeme na kašu a pomocou „nabíjačky“ plníme do dobre umytých čriev, ktorých konce zopneme drievkom. Jaternice varíme na miernom ohni, vo vývare, v ktorom sa varilo mäso, kým z nich po pichnutí ihlou nevyteká kalná šťava. Hotové jaternice pred podávaním podlejeme tukom a z každej strany opečieme v prikrytej nádobe.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára