pondelok 25. februára 2013

Revúcke guľky


500 g bravcoveho masa, 400 g zemiakov, 1 vajce, 2 lyzice hladkej muky, 2 lyzice struhanky, mlete cierne korenie, 2 struciky cesnaku, sol, masovy vyvar, 1 cibula, 1 bobkovy list, 20 g hladkej muky na zahustenie, 2,5 dl smotany
Maso zomelieme a ocistene zemiaky postruhame. Pridame vajce, muku, struhanku, mlete cierne korenie, cesnak, rozotrety so solou a premiesame. Zo zmesi sformujeme gulky, ktore vlozime do vriaceho masoveho vyvaru, pridame ocistenu cibulu, bobkovy list a varime 15 az 20 minut. Uvarene gulky vyberieme, vyvar zahustime mukou, osolime a povarime. Nakoniec ochutime smotanou, vlozime spat gulky a zahrejeme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára