pondelok 25. februára 2013

Bryndzové pirohy


1 kg zemiakov uvarenych v supke, 300 g hrubej muky, 1 vajce, sol, 125 g bryndze na posypanie, kopor, 1 lyzica masti
Plnka: 125 g bryndze, uvarene pretlacene zemiaky
Zemiaky uvarene v supke osupeme, zomelieme alebo pretlacime atrocha z nich odlozime do plnky. K ostatnym zemiakom pridame muku, vajce, sol a vypracujeme cesto, ktore rozvalkame a pokrajame na stvorce. Na kazdy stvorec dame trocha plnky, cesto prelozime a okraje postlacame tak, aby plnka pri vareni nevytiekla. Pripravene pirohy vlozime do vriacej osolenej vody, vyvarime, scedime, posypeme bryndzou, posekanym koprom a pokvapkame roztopenou mastou.
Plnka: Bryndzu rozmrvime a dobre vymiesame s trochou uvarenych pretlacenych zemiakov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára