100 g masti,80 g cibule
cesto na rezance : 500 g hrubej múky,vajce,soľ, 200 ml vody
dusená kyslá kapusta : 300 g kyslej kapusty,30 g masti,20 g cibule
cesto na rezance : 500 g hrubej múky,vajce,soľ, 200 ml vody
dusená kyslá kapusta : 300 g kyslej kapusty,30 g masti,20 g cibule
Pripravené rezancové cesto natenko vyvaľkáme, ostrôžkou nakrájame na štvorce, do každého štvorca vložíme kôpku vychladnutej udusenej kyslej kapusty, preložíme tak, aby sa protiľahlé rohy spojili a kraje popritláčame. Vhodíme do vriacej vody a povaríme.Po ich uvarení tašky dierkovanou vareškou vyberieme a polejemeposekanou cibuľou rozpraženou na masti. Dusená kyslá kapusta: Na masti speníme nasekanú cibuľu, pridáme nadrobno nasekanú kyslú kapustu a udusíme domäkka.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára