350 g mušličiek,soľ,4 mäsité rajčiny,200 g mozarely,10 čiernych olív (bez kôstky),viazanička bazalky,5 PL olivového oleja,,2 strúčiky cesnaku,čerstvo zomleté čierne korenia
Mašličky uvaríme podľa návodu v osolenej vode. Scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Rajčiny sparíme, ošúpeme a pokrájame, Mozarelu pokrájame na malé kocky. Olivy roz – štvrtíme. Bazalku umyjeme a osušíme, lístky otrháme a nakrájame na malé pásiky. V hlbokej panvici zohrejeme olej a ošúpané strúčiky cesnaku v ňom opečieme do zlatohneda. Potom cesnak z panvice vyberieme. Cestoviny zľahka premiešame v cesnakovom oleji a dáme ich do veľkej misy. primiešame nakrájané rajčiny, mozarelu, olivy a bazalku. Šalát pikantne dochutíme soľou a korením.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára