nedeľa 31. júla 2016

Cestovinový šalát s kuracím mäsom a natvrdo uvareným vajcom

400 g kuracích pŕs, soľ, mleté biele korenie, 3 lyžice olivového oleja, 200 g špagiet, 150 g póru, 4 rajčiny, 3 vajciazväzok pažítkyzálievka : 180 g ľahkej majonézy, 2-3 lyžice ostrého kečupu, ¼ lyžičky farebného korenia, 2 strúčiky cesnaku
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a opatrne ich naklepeme (najlepšie cez fóliu). Z oboch strán osolíme a okoreníme. Mäso opečieme zvoľna na 2 lyžiciach oleja. Opečené kuracie prsia vyberieme a necháme vychladnúť. Potom ich nakrájame na kocky. Špagety uvaríme podľa návodu v osolenej vode. Scedíme ich a prepláchneme studenou vodou. Necháme odkvapkať a omastíme olivovým olejom. Pór očistíme a nakrájame na tenké kolečká aj so zelenou časťou. Rajčiny sparíme vriacou vodou a olúpeme. Pokrájame na kocky. Vajíčka uvaríme na tvrdo, olúpeme a pokrájame na kolečká.Na zálievku zmiešame majonézu s kečupom a korením a pridáme prelisovaný cesnak. V mise premiešame všetky suroviny okrem vajec a pokvapkáme zálievkou. Šalát ľahko premiešame , obložíme vajíčkami a necháme asi 30 minút vychladnúť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára