500 g špagiet,100 g oravskej slaniny,lyžicu oleja,150 g zeleného hrášku (mrazený, sterilizovaný, v sezóne čerstvý),200 g syra mascarpone (môžeme nahradiť syrokrémom), 3-4 lyžice šľahačkovej smotany, strúčik cesnaku,soľ, čierne mleté korenie, trochu tvrdého strúhaného syra na posypanie
Slaninku pokrájame nadrobno a popražíme na oleji. Pridáme k nej popučený cesnak a ešte chvíľu popražíme. Osobitne povaríme hrášok, scedíme a pridáme k slaninke, spolu so syrokrémom a smotanou. Na miernom ohni urobíme omáčku a ochutíme ju. Špagety uvaríme v slanej vode obvyklým spôsobom, scedíme a premiešame ich so syrovo – hráškovou omáčkou (ak treba, rozriedime ju lyžičkou vody zo špagiet). Na tanieroch ešte jemne posypeme strúhaným syrom. Môžeme podávať s krehkým hlávkovým šalátom. Dobrá rada: Ak chceme mať pikantnejšie špagety, omáčku pripravíme so syrom Niva . potom ju už nemusíme soliť. Kto má rád v jedle cesnak, môže pridať o 1-2 strúčiky viac.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára