nedeľa 31. júla 2016

Tagliatelle s lososom a citrónovou omáčkou

balík cestovín Tagliatelle ,300 g filetovaného lososa ,4 žĺtky ,1 PL citrónovej šťavy, 4 PL bieleho vína ,1 ČL cukru ,čierne korenie ,soľ ,120 g masla , nastrúhana kôra z chemicky neošetreného citróna ,zväzok kôpru
Lososa umyjeme, osušíme a z oboch strán na masle ugrilujeme. Kôpor opláchneme, osušíme a nasekáme najemno. V hrnci metličkou rozmiešame žĺtky spolu s citrónovou kôrou a šťavou, bielym vínom, cukrom, soľou a čiernym korením. Potom na miernom ohni vyšľaháme hustejší krém. Vychladené maslo nakrájame na kocky a postupne ho vmiešame do omáčky. Primiešame kôpor a omáčku podľa chuti dokoreníme a dosolíme. Do uvarených cestovín opatrne vmiešame kúsky lososa a chvíľu opatrne miešame. Cestoviny s lososom naservírujeme na taniere a podávame s citrónovou omáčkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára