nedeľa 31. júla 2016

Špagetti alla Carbonara

1 balenie špagiet z tvrdej pšenice (napr. Maggi), olivový olej, 250 g kvalitnej šunky, 1 kocku zeleninového "bujónu", 500 ml smotany na šľahanie, 1 vaječný žĺtok, oregano, pór alebo mladá cibuľka

Celé nepolámané špagety varíme vo veľkom hrnci v osolenej vode podľa návodu (približne 8 minút) na slabom ohni. Ak ich budeme jesť hneď, stačí ich rovno nabrať na tanier. Ak ich budeme jesť až o chvíľu, prípadne ak ich plánujeme neskôr uskladniť v chladničke, dôkladne ich opláchneme studenou vodou a omastíme olivovým olejom.Kým sa nám špagety varia, nakrájame šunku na kocky približne 1x1 cm. Na hlbšej panvici rozpálime malé množstvo olivového oleja a pridáme šunku. Za stáleho miešania ju prudko opražíme a úplne nakoniec do panvice medzi prstami rozdrvíme kocku bujónu. Zamiešame a pridáme smotanu. Necháme to variť, sem-tam pomiešame. Po zovretí pridáme vaječný žĺtok a za stáleho miešania počkáme, kým to trošku nezhustne.Nakoniec pridáme štipku oregana.Špagety na tanieri prelejeme omáčkou, posypeme nakrájaným pórom alebo mladou cibuľkou a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára